JH Transport, Brøndby

For nylig rullede en spritny Scania R 450 LA 6x2/4 afsted fra Brøndby til Jylland på sin første tur i en 25,25 meter link-kombination på op til 60 tons totalvægt. På døren af bilen står der JH Transport, og dermed vender Brøndby-virksomheden efter fire års Scania-tørke tilbage til det svenske mærke.

At valget denne gang faldt på en R 450’er, skyldes et ønske om at køre så langt på literen som overhovedet muligt. Scanias 13-liters 6-cyl. Euro 6 rækkemotor på max. 450 hk/2.350 Nm har allerede slået sit navn fast som en af markedets absolut mest økonomiske motorer. I kombination med den 14-trins GRS905-gearkasse med fuldautomatisk Opticruise gearskifte og enkeltreduceret R 780 bagtøj med 2,59:1 i udveksling, kan det ikke blive mere driftsøkonomisk. Allerede på jomfru-turen viste R 450’eren da også rigtige gode takter for brændstoføkonomi i forhold til den tre år gamle ”MANdolin”, som den erstatter.

De to chauffører Michael og Jesper, som skal deles om bilen, kan glæde sig over R 450’erens rummelige og komfortable Highline-førerhus på 4-punkt luftaffjedring. Komforten får yderligere et nøk opad takket være bl.a. Premium-sæder, fuldautomatisk klimaanlæg samt ekstra Eberspächer varmeanlæg. Og endnu et nøk opad takket være fuld luftaffjedring på alle tre aksler. Også sikkerhedssystemer som bl.a LDW (Lane Departure Warning), AEB (Advanced Emergency Braking), ESP (Elektronisk Stabilitets Program) bidrager til det gode arbejdsmiljø.

Nyscans salgschef Michael Rasmussen ønsker held og lykke med R 450'eren og håber ikke, at der skal gå endnu fire år, før JH Transport i Brøndby vender tilbage med endnu et Scania-indkøb …