Mads Bonderup, Hedehusene

Vognmandsforretningen Mads Bonderup A/S i Hedehusene er en alsidig virksomhed med aktiviteter inden for bl.a. entreprenør-, kran- og containerkørsel. For nylig blev alsidigheden yderligere styrket med leveringen af en ny Scania G 450 LB 8x4*4 med tip og kran fra Nyscan i Roskilde.

SAWO i Herlev har opbygget G 450’eren er med en Hiab XS244-EP5 kran og 3-vejs SAWO tippelad med pendelside i venstre side. Den er desuden udrustet med VBG træktøj til kørsel med kærre. Af hensyn til fremkommeligheden er bilen udrustet med tandemtræk, og af hensyn til manøvreevnen har den hydraulisk styrbar bogieaksel bag tandembogien. BL Lakering i Ringsted har malet bilen.

Chauffør Stig Jensen skal køre med den nye bil, som han fik overdraget næsten samtidig med, at han kunne fejre 10 års jubilæum hos Mads Bonderup. I det rummelige CG16 mellemførerhus med 4-punkt luftaffjedring kan Stig glæde sig over Premium førersæde og Premium lydanlæg med integreret navigation, læderrat, fuldautomatisk air-condition og stort 9,5 kW oliefyr. Førerhuset er desuden udrustet med original Scania hvileudrustning.

Mekanikken består af Scanias nok mest økonomiske drivline i form af den 13-liters 6-cyl. rækkemotor på 450 hk med ren SCR-teknologi, 14-trins GRS905-gearkasse med fuldautomatisk Opticruise gearskiftesystem samt enkeltreducerede R 662-bagtøjer med udv. 2,92:1 for at opnå det mest økonomiske omdrejningstal ved landevejshastighed.

Sikkerhedsmæssigt er nye G 450’er både udrustet med elektronisk regulerede skivebremser på alle aksler, AEB nødbremsesystem, LDW sporassistent samt ACC cruise control med automatisk afstandsregulering til de forankørende. Bilen har desuden fabriksmonteret Orlaco bakkamera samt bakalarm.

Nyscan i Roskilde har udført slutklargøringen, og salgskonsulent Thomas Sandahl har stået for leveringen.