Døllefjelde Maskinstation, Kettinge

Øsende regnvejr kunne ikke spolere glæden, da Nyscan i Sakskøbing i slutningen af januar leverede en ny Scania R 520 LA 6x4 tandemtrækker til Døllefjelde Maskinstation på Lolland. Trækkeren skal hovedsalig benyttes til gylletransport for de store svinefarme på Lolland-Falster samt deltage i de omfattende roetransporter om efteråret.

Det er kun et år siden, at Døllefjelde Maskinstation udvidede sine aktiviteter til også at omfatte lastbilkørsel. Det var med en brugt Scania V8’er, og det gik så godt, at der sidste efterår blev indgået aftale med Nyscan om at udvide med en fabriksny R 520. Dertil har Døllefjelde Maskinstation investeret i to avancerede gylletrailere fra VM Tarm samt en tipsættevogn.

Efter en opbygningstid på blot syv arbejdsdage fra levering af chassiset fra Scania i Södertälje, hvor trækkeren blev udrustet med et avanceret hydraulikanlæg, dørkplade, galge, tagskilt samt diverse arbejds- og blitzlys, kunne Nyscan overrække nøglerne til indehaveren Kurt Ludvigsen og sønnen Simon Ludvigsen fra Døllefjelde Maskinstation.

Hydraulikanlægget udmærker sig ved flere anvendelsesmuligheder, idet det både giver kraft til omrøring transport, så gyllen ikke bundfælder, samt sørger for på- og aflæsning af gyllen. Hydraulikanlægget anvendes desuden ved kørsel med tipsættevogn.

Det er salgskonsulent Per Mogensen, der har stået for handlen.