M. Nørgaard Larsen, Køge

Vognmandsforretningen M. Nørgaard Larsen i Køge har erstattet to veltjente Scania distributionslastbiler med to nye Scania P 250 LB 4x2 MLB. De to nye biler er helt ens bortset fra farven. Den ene skal køre fast for DHL og er leveret i DHL's farver, og den anden er leveret i M. Nørgaard Larsens normale røde firmafarve.

Begge biler er opbygget med fragtmandslad og 2.500 kg Z-lift af Lavmands i Ringsted. Førerhus og chassis er leveret færdigmalet fra Scania-fabrikken, mens Laugesen Autolakeri i Ringsed har malet opbygningen.

De to P 250’ere er - som typebetegnelsen antyder - udrustet med Scanias mindste 5-cyl. 9-liters Euro 6-dieselmotorer på 250 hk. Dertil kommer 8-trins GR875 rangegearkasser med fuldautomatisk Opticruise gearskiftesystemer, og drivlinen afsluttes af R660-bagtøjer med differentialespærre og 2,92:1 i udveksling for at opnå optimal brændstoføkonomi.

Selv om der oftest er mest fokus på komfort og sikkerhed i langturslastbiler, bliver chaufførerne i de to distributionsbiler med fuld luftaffjedring ikke snydt. Blandt udstyret i de rummelige CP16 mellemførerhuse på 4-punkt luftaffjedring er Premium førerstole med integreret ventilation, Premium lydanlæg med integreret navigation, fuldautomatisk klimaanlæg og hvileudrustning. Dertil kommer masser af sikkerhed I form af LDW (Lane Departure Warning, AEBS (Advanced Emergency Braking System), EBS (Elektronisk Stabilitets Program), CCAP (Cruise Control Active Prediction), Hill Hold, Orlaco bakkamera mv.

Salgschef Michael Rasmussen fra Nyscan i Køge har stået for leveringen.